Новини


            Вже декілька років недержавні пенсійні фонди ведуть судові процеси у різних судових інстанціях, в тому числі у Європейському Суді з прав людини, щодо повернення накопичень учасників НПФ, розміщених на депозитах банків, визнаних неплатоспроможними та підданих процедурі ліквідації.
Ці кошти ФГВФО безпідставно та протизаконно не повертає до початку процедури ліквідації банків, попри законодавчу заборону включати пенсійні активи до ліквідаційної маси банків, що ліквідуються, та вимогу повертати їх недержавним пенсійним фондам позачергово.

            З урахуванням того, скільки банків протягом останніх двох років опинились в стадії ліквідації, та яка кількість недержавних пенсійних фондів зіткнулась з аналогічною проблемою, слід визнати, що проблема захисту прав учасників НПФ від протиправних дії ФГВФО є загальноринковою та потребує особливої уваги, чіткої та послідовної позиції з боку органів державного регулювання і, зокрема, Нацкомфінпослуг, як профільного регулятора ринку, участі в усіх публічних дискусіях з цього питання, захисту учасників недержавних пенсійних фондів усіма законними способами.

            Нажаль, представники Нацкомфінпослуг не з’являються у судові засідання з цих питань на запрошення судової влади, а отже розгляд справ затримується.

         Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів вважає за необхідне об’єднання зусиль державного та приватного сектору для захисту інтересів тисяч наших співвітчизників, оскільки збереження довгострокових пенсійних накопичень громадян є одночасно інвестиціями в економіку країни, саме тому вона звернулась до Нацкомфінпослуг щодо необхідності дієвої участі .

Довідка:

УА АПФ приймає активну участь у розвитку законодавчої бази, моніторингу проблемних питань, активно взаємодіє з органами державної влади та суб’єктами фінансових ринків з метою запровадження та дотримання європейських стандартів якості послуг на ринку накопичувального пенсійного забезпечення та захисту інтересів учасників накопичувальних пенсійних фондів.

Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (УААПФ) заснована в 2006 році, є саморегулівною організацією адміністраторів недержавних пенсійних фондів. 

 
01.07.2016
Контакти
Адреса:
04119, м. Київ,
вул. Білоруська,
23, літера "А"
Email:
info@vseapf.com.ua
Телефон:
(044) 207-02-94
Телефон інформаційної лінії: 0-800-501-925
Щоб отримати безкоштовну консультацію, надішліть Ваше запитання та email, або телефон
* заповнення обов’язкове