Новини


Державна виконавча служба міста Києва постановою від 17 жовтня 2017 року постановила накласти ареш на грошові кошти, що містяться на рахунках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, відкритих в Національному банку України,та всіх інших відкритих рахунках (а також тих, що будуть відкриті після видання постанови), для примусового списання 2,5 мільйонів гривень на користь Недержавного пенсійного фонду «ВСІ» згідно рішенню суду.

Виконання постанови буде історичним прецедентом, адже до цього часу, жодне з більше 10 остаточних судових рішень в аналогічних справах на користь недержавних пенсійних фондів проти ФГВФО не було виконане, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб послідовно не виконував рішень судів, тим самим підриваючи довіру до недержавного пенсійного забезпечення в Україні та верховенство права, гарантоване Конституцією.    

Відповідно до п. 2 ст. 48 Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» пенсійні активи, кошти недержавних пенсійних фондів на поточних рахунках та депозитах не можуть включатися до ліквідаційної маси зберігача пенсійного фонду та інших банків. Ці активи повинні бути повернені недержавному пенсійному фонду ліквідатором до початку процедури ліквідації банку. Віднесення зобов’язань перед недержавними пенсійними фондами до сьомої черги кредиторських вимог уповноваженими особами ФГВФО – грубе порушення гарантій, закріплених державою у законодавстві для пенсійних накопичень громадян. Послідовне невиконання остаточних рішень судів, що набрали чинності – грубе порушення верховенства права, гарантованого Конституцією України.

Додаткові відомості: 

Відкритий недержавний пенсійний фонд «ВСІ» зареєстрований 27 липня 2004 року. Вкладниками фонду виступають промислові підприємства, профспілки та фізичні особи.

Адміністратором НПФ «ВСІ» виступає Всеукраїнський адміністратор пенсійний фондів

Компанією з управління активами - Компанія з управління активами «Всесвіт»

Банком-зберігачем - ВАТ «Ощадний банк України»
 
24.10.2017
Контакти
Адреса:
04119, м. Київ,
вул. Білоруська,
23, літера "А"
Email:
info@vseapf.com.ua
Телефон:
(044) 207-02-94
Телефон інформаційної лінії: 0-800-501-925
Щоб отримати безкоштовну консультацію, надішліть Ваше запитання та email, або телефон
* заповнення обов’язкове