Новини


Господарський суд міста Києва зобов’язав ПАТ «УКРНАФТА» сплатити недержавному пенсійному фонду «ВСІ» дивіденди, які Укрнафта не виплачувала протягом 2011-2014 років, а також відшкодування інфляційних витрат та штрафні санкціїї за несвоєчасну виплату на загальну суму більше 140 тисяч гривень.
Повна версія Рішення, по Справі №  910/4436/18, опублікована за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/74719509 .

Коментує голова ради НПФ «ВСІ» Ніна Мордас:

«Протягом багатьох років ПАТ «Укрнафта» виплачувало дивіденди одним акціонерам та не виплачувало іншим. Таку ситуацію неможливо собі уявити в правовій державі, яка має однаково надійно захищати інтереси міноритарних та мажоритарних акціонерів. Ми намагались вирішити цю ситуацію з самим підприємством, з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, але результату не було. ПАТ «Укрнафта» не виконувало своїх зобов’язань. Врешті ми змушені були звернутись до суду. Рішення суду підтвердило, що свої зобов’язання мають виконувати всі, та дивіденди мають сплачуватись не лише «кращим», але всім акціонерам.

Сподіваємось, що рішення буде виконане та кричуща несправедливість, яка тривала протягом багатьох років навколо захисту прав міноритарних акціонерів Укрнафти щодо виплати їм дивідендів врешті буде виправлена.

Хочу нагадати, що недержавні пенсійні фонди – це непідприємницькі органзації, а кошти НПФ - це кошти сотень тисяч людей, які вони відкладають собі на пенсію. Держава має з посиленою увагою ставитись до захисту таких коштів, адже вони вирішують загальнодержавну проблему: як забезпечити гідне життя своїм громадянам після завершення трудової діяльності. До того ж, це реальний потік довгострокових інвестицій в усі галузі економіки, який зростає зі зростанням довіри населення, зі зростанням впевненості в тому, що держава надійно захищає ці кошти. Тому всі випадки, коли всупереч законодавчим гарантіям кошти недержавним пенсійним фондам не повертаються, зобов’язання перед ними не виконуються, мають розглядатись негайно, а рішення мають виконуватись неухильно».

В Україні, за даними Нацкомфінпослуг, станом на 31.12.2017 рік, 59 недержавних пенсійних фондів, 2, 466 млрд. грн активів та близько 1 млн. осіб учасників.

Додаткові відомості: 

Відкритий недержавний пенсійний фонд «ВСІ» зареєстрований 27 липня 2004 року. Вкладниками фонду виступають промислові підприємства, профспілки та фізичні особи.

Адміністратором НПФ «ВСІ» виступає Всеукраїнський адміністратор пенсійний фондів
Компанією з управління активами - Компанія з управління активами «Всесвіт»

Банком-зберігачем - ВАТ «Ощадний банк України»

 
27.06.2018
Контакти
Адреса:
04119, м. Київ,
вул. Білоруська,
23, літера "А"
Email:
info@vseapf.com.ua
Телефон:
(044) 207-02-94
Телефон інформаційної лінії: 0-800-501-925
Щоб отримати безкоштовну консультацію, надішліть Ваше запитання та email, або телефон
* заповнення обов’язкове